Potrzebujesz pomocy?
Nie masz pewności czy te urządzenie spełnia Twoje kryteria? Skontaktuj się z naszym specjalistą pod numerem telefonu 696 901 127 który doradzi na każdym etapie – od wyboru urządzenia idealnego do Twoich potrzeb bo fachową instalację i serwis.
iVario Pro.
Nowa klasa wydajności.
Wygląda jak patelnia przechylna, ale umie więcej: gotować, smażyć, frytować i gotować pod ciśnieniem (opcja)
– iVario Pro zastępuje praktycznie wszystkie tradycyjne sprzęty kuchenne.
Ponieważ posiada wystarczającą moc: wyjątkową technologię grzewczą łączącą wydajność z precyzją.
Ponieważ dysponuje inteligentnymi funkcjami pomocniczymi, które myślą, uczą się i wspierają.
Ponieważ jest nawet 4 razy szybszy, przy nawet o 40% mniejszym zużyciu energii i znacznej oszczędności przestrzeni w porównaniu z tradycyjnymi sprzętami kuchennymi.
Lub innymi słowy: ponieważ potrafi.
Z gwarancją najwyższej jakości potraw, bez konieczności nadzorowania i kontrolowania.
Istnieją grube dna kadzi o długich czasach rozgrzewania i powolnej reakcji. Istnieją cienkie dna kadzi o nierównomiernym rozprowadzaniu temperatury, na których potrawy przypalają się. Istnieje również iVarioBoost, połączenie ceramicznych elementów grzewczych z odpornym na zadrapania dnem kadzi, gwarantującym szybkie reakcje. O niezwykłej skuteczności, wyjątkowej prędkości i równomiernym rozprowadzaniu ciepła.
Zintegrowany system zarządzania energią iVarioBoost pozwala zużywać znacznie mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne. Ale mimo to posiada ogromne rezerwy mocy. Aby można było podsmażać szybciej, a przy dodawaniu zimnych składników nie dochodziło do znacznego obniżania temperatury jak w przypadku urządzeń tradycyjnych.
Przekonująca moc iVario Pro XL
15 kg makaronu 22 min.
45 kg filetu wołowego Strogonow 20 min.
120 l mleka na ryżu 70 min.
30 kg namoczonej ciecierzycy (ciśnienie) 42 min.
120 kg gulaszu z sosem (ciśnienie) 88 min.
Inteligentna regulacja, jednym przyciskiem. Z funkcją iCookingSuite, inteligencją gotowania w iVario Pro. Indywidualnie dostosowuje ona ścieżkę przyrządzania do konkretnej potrawy, prowadząc do osiągania pożądanych rezultatów. Uczy się od użytkownika, dopasowuje do jego przyzwyczajeń i wzywa, jeżeli konieczne jest podjęcie działania. Np. obrócenie steku. Nic się nie przypala ani nie kipi. Gotowanie w niskiej temperaturze, delikatne desery – wszystko to nie sprawia żadnego problemu, a dzięki AutoLift makaron jest nawet automatycznie wyjmowany z wody. A w razie konieczności nadania potrawom wyjątkowej nuty smakowej, użytkownik może zmienić przebieg przyrządzania.
Elastyczność – to podstawa również w ramach wyżywienia zbiorowego. W przypadku diet specjalnych, wyjątkowych życzeń i wyżywienia dla pracowników. Właśnie dlatego również w dużych kuchniach wymagane jest przyrządzanie mniejszych porcji. W tym celu została opracowana funkcja iZoneControl. Pozwala ona podzielić dno kadzi aż na cztery strefy, które można dowolnie dostosować pod względem wielkości, rozmieszczenia i kształtów. W jednej kadzi można przyrządzać identyczne lub różne potrawy. Jednocześnie lub z przesunięciem czasowym, z zastosowaniem tej samej lub innej temperatury. Można więc rozgrzać wyłącznie tę powierzchnię, która jest potrzebna. Pozwala to oszczędzić energię i koszty związane z funkcjonowaniem wielu innych sprzętów kuchennych.
iVario Boost. Przyspieszona produkcja (opcja).
Aby zmniejszyć presję, wystarczy podnieść ciśnienie:
jeżeli wymagana jest szybka praca, można uzyskać pomoc od opcjonalnej, inteligentnej funkcji gotowania pod ciśnieniem.
Zamknięte za pomocą wewnętrznej blokady gulasze, potrawy duszone, wywary, zupy i potrawki są gotowe nawet o 35% szybciej. Oczywiście bez uszczerbku na jakości. Bez konieczności konserwacji.
Po naciśnięciu przycisku system grzewczy iVarioBoost zwiększa ciśnienie i utrzymuje je na stałym poziomie.
Przez cały proces przyrządzania. W ramach tej delikatnej metody struktura komórkowa produktów pozostaje zachowana, ale mimo to potrawy trafiają na stół w błyskawicznym tempie.
Gotowanie Gotowanie pod ciśnieniem Oszczędność
Udziec jagnięcy 117 min. 86 min. 26%
Ciecierzyca 65 min. 42 min. 35%
Duszona wołowina „Tafelspitz” 170 min. 135 min. 21%