Patelnia multifunkcyjna 100ltr | RATIONAL iVario Pro L

110 183,40 zł
82 656,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką wynosi 82 656,00 zł
Dostępność: niedostępny
Czas realizacji: zapytaj o produkt
dodaj do koszyka

Potrzebujesz pomocy?

Nie masz pewności czy te urządzenie spełnia Twoje kryteria? Skontaktuj się z naszym specjalistą pod numerem telefonu 696 901 127 który doradzi na każdym etapie – od wyboru urządzenia idealnego do Twoich potrzeb bo fachową instalację i serwis.

Opis produktu

iVario Pro.

Nowa klasa wydajności.


Wygląda jak patelnia przechylna, ale umie więcej: gotować, smażyć, frytować i gotować pod ciśnieniem (opcja)

– iVario Pro zastępuje praktycznie wszystkie tradycyjne sprzęty kuchenne.

Ponieważ posiada wystarczającą moc: wyjątkową technologię grzewczą łączącą wydajność z precyzją.

Ponieważ dysponuje inteligentnymi funkcjami pomocniczymi, które myślą, uczą się i wspierają.

Ponieważ jest nawet 4 razy szybszy, przy nawet o 40% mniejszym zużyciu energii i znacznej oszczędności przestrzeni w porównaniu z tradycyjnymi sprzętami kuchennymi.

Lub innymi słowy: ponieważ potrafi.

Z gwarancją najwyższej jakości potraw, bez konieczności nadzorowania i kontrolowania.



Istnieją grube dna kadzi o długich czasach rozgrzewania i powolnej reakcji. Istnieją cienkie dna kadzi o nierównomiernym rozprowadzaniu temperatury, na których potrawy przypalają się. Istnieje również iVarioBoost, połączenie ceramicznych elementów grzewczych z odpornym na zadrapania dnem kadzi, gwarantującym szybkie reakcje. O niezwykłej skuteczności, wyjątkowej prędkości i równomiernym rozprowadzaniu ciepła.


Zintegrowany system zarządzania energią iVarioBoost pozwala zużywać znacznie mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne. Ale mimo to posiada ogromne rezerwy mocy. Aby można było podsmażać szybciej, a przy dodawaniu zimnych składników nie dochodziło do znacznego obniżania temperatury jak w przypadku urządzeń tradycyjnych.


Przekonująca moc iVario Pro XL

15 kg makaronu 22 min.

45 kg filetu wołowego Strogonow 20 min.

120 l mleka na ryżu 70 min.

30 kg namoczonej ciecierzycy (ciśnienie) 42 min.

120 kg gulaszu z sosem (ciśnienie) 88 min.



Inteligentna regulacja, jednym przyciskiem. Z funkcją iCookingSuite, inteligencją gotowania w iVario Pro. Indywidualnie dostosowuje ona ścieżkę przyrządzania do konkretnej potrawy, prowadząc do osiągania pożądanych rezultatów. Uczy się od użytkownika, dopasowuje do jego przyzwyczajeń i wzywa, jeżeli konieczne jest podjęcie działania. Np. obrócenie steku. Nic się nie przypala ani nie kipi. Gotowanie w niskiej temperaturze, delikatne desery – wszystko to nie sprawia żadnego problemu, a dzięki AutoLift makaron jest nawet automatycznie wyjmowany z wody. A w razie konieczności nadania potrawom wyjątkowej nuty smakowej, użytkownik może zmienić przebieg przyrządzania.



Elastyczność – to podstawa również w ramach wyżywienia zbiorowego. W przypadku diet specjalnych, wyjątkowych życzeń i wyżywienia dla pracowników. Właśnie dlatego również w dużych kuchniach wymagane jest przyrządzanie mniejszych porcji. W tym celu została opracowana funkcja iZoneControl. Pozwala ona podzielić dno kadzi aż na cztery strefy, które można dowolnie dostosować pod względem wielkości, rozmieszczenia i kształtów. W jednej kadzi można przyrządzać identyczne lub różne potrawy. Jednocześnie lub z przesunięciem czasowym, z zastosowaniem tej samej lub innej temperatury. Można więc rozgrzać wyłącznie tę powierzchnię, która jest potrzebna. Pozwala to oszczędzić energię i koszty związane z funkcjonowaniem wielu innych sprzętów kuchennych.


iVario Boost. Przyspieszona produkcja (opcja).


Aby zmniejszyć presję, wystarczy podnieść ciśnienie:

jeżeli wymagana jest szybka praca, można uzyskać pomoc od opcjonalnej, inteligentnej funkcji gotowania pod ciśnieniem.

Zamknięte za pomocą wewnętrznej blokady gulasze, potrawy duszone, wywary, zupy i potrawki są gotowe nawet o 35% szybciej. Oczywiście bez uszczerbku na jakości. Bez konieczności konserwacji.

Po naciśnięciu przycisku system grzewczy iVarioBoost zwiększa ciśnienie i utrzymuje je na stałym poziomie.

Przez cały proces przyrządzania. W ramach tej delikatnej metody struktura komórkowa produktów pozostaje zachowana, ale mimo to potrawy trafiają na stół w błyskawicznym tempie.


Gotowanie Gotowanie pod ciśnieniem Oszczędność

Udziec jagnięcy 117 min. 86 min. 26%

Ciecierzyca 65 min. 42 min. 35%

Duszona wołowina „Tafelspitz” 170 min. 135 min. 21%



Cechy produktu

  • Producent
    • RATIONAL (Niemcy)
  • Powierzchnia
    • 39 dm2
  • Pojemność
    • 100 ltr
  • Wymiary
    • 1030x894x1078 mm
  • Moc :
    • 27 kW
  • Zasilanie :
    • 3 NAC 400V
  • Gotowanie ciśnieniowe:
    • OPCJA
  • iZone Control:
    • TAK
  • Gotowanie niskotemperaturowe:
    • TAK
  • Podstawa:
    • TAK
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.